EU-kontroll i Stavanger

Skal bilen EU-godkjennes? Vi utfører EU-kontroll i Stavanger på alle typer biler. 

Åsensenteret Bilverksted er et autorisert bilverksted i Stavanger. Vi er en del av Mekonomen og har lang erfaring i bransjen. Vi tilbyr EU-kontroll, service og reparasjoner av din bil. Vi har også spesialisert oss på elbiler, og er et Mekonomen godkjent elbilverksted.  Vi utfører EU-kontroll i Stavanger på elbiler, hybridbiler og bensin- og dieselbiler.

Ønsker du se på kartet hvor vi holder til, se her.

 

Når er fristen for min kontroll?

Kontrollfristen bestemmes av dato for førstegangsregistrering og siste godkjente kontroll. Det kan maksimalt gå to år mellom hver gang. Du kan sjekke fristen på Statens Vegvesen sine sider.

 

Hva er en EU-kontroll?

Det er en grundig inspeksjon av kjøretøyet ditt for å vurdere om det oppfyller de tekniske kravene som er fastsatt av myndighetene. Formålet er å identifisere eventuelle feil eller mangler som kan påvirke kjøretøyets sikkerhet og miljøprestasjon. Denne kontrollen er lovpålagt og må gjennomføres regelmessig i løpet av kjøretøyets levetid.

Kjøretøy med tillatt totalvekt opptil 3500 kg kontrolleres første gang i det fjerde året etter registreringsåret, deretter hvert andre år.

Kontrollen er avgjørende for trafikksikkerheten og miljøet i Norge. Å forstå prosessen og sørge for at kjøretøyet ditt er i god stand, vil ikke bare holde deg i samsvar med loven, men også bidra til å sikre tryggere og renere veier for alle. Ikke utsett kontrollen din – planlegg den i dag for å holde bilen din sikker og lovlig på veiene.

 

9 punkt som kontrolleres på en kontroll:

 • Bremser
 • Lys og signaler
 • Styring og hjuloppheng
 • Dekk og hjul
 • Eksosanlegg
 • Karosseri og rust
 • Sikkerhetsutstyr
 • Miljøutslipp
 • Tekniske dokumenter

 

Forklaringer:

Bremser: Bremser er en av de viktigste sikkerhetskomponentene på et kjøretøy. Under EU kontrollen sjekkes bremsepedalens funksjon, bremseslitasje og jevnhet i bremsevirkningen.

Lys og signaler: Kjøretøyets lys og signaler blir inspisert for å sikre at de fungerer riktig. Dette inkluderer frontlys, baklys, bremselys, blinklys og skiltlys.

Styring og hjuloppheng: Sjekken omfatter styringskomponenter som hjuloppheng, styringssystem og aksler for å sikre riktig funksjon og tilstand.

Dekk og hjul: Dekkets tilstand og mønsterdybde blir vurdert for å sikre tilstrekkelig veigrep og sikkerhet. Felgene blir også sjekket for eventuelle skader eller feil.

Eksosanlegg: Inspeksjonen inkluderer vurdering av eksosanlegget for å kontrollere at det ikke er lekkasjer og at det oppfyller miljøkravene.

Karosseri og rust: Karosseriets tilstand blir vurdert, spesielt med tanke på rustskader som kan svekke kjøretøyets struktur og sikkerhet.

Sikkerhetsutstyr: EU-kontrollen sjekker om sikkerhetsutstyr som belter, airbags, og kollisjonsputer fungerer som de skal.

Miljøutslipp: Kontrollen inkluderer også målinger av kjøretøyets utslipp for å sikre at det ikke overskrider fastsatte grenseverdier.

Tekniske dokumenter: Det blir også kontrollert om kjøretøyet har riktige tekniske dokumenter og at de er gyldige. 

 

EU-kontroll i Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes

Vi holder til på Hillevåg – Auglendsmyrå 8, 4016 Stavanger. Dersom du bor i Stavanger, Randaberg, Sola så er det kort vei til oss, og vi hjelper deg mer enn gjerne. Vi er heller ikke langt unna for eksempel Sandnes.

Du kan bestille time her på vår nettside eller på telefon 51 82 75 15

EU kontroll i Stavanger og omegn
EU kontroll i Stavanger og omegn

Fikk du merknad på EU kontrollen? Ta også etterkontrollen hos oss.

En bil som fikk mangler i EU kontrollen må etter utbedring tilbake på en etterkontroll,  slik at den kan EU godkjennes.

Bilen må godkjennes i en etterkontroll senest to måneder etter utført kontroll, eller innen den opprinnelige fristen for EU kontroll. Her gjelder den datoen som kommer først. Kjøretøy som ikke er godkjent innen fristen er ulovlig å bruke.

Hvor lang tid tar en etterkontroll?

En vanlig EU kontroll tar vanligvis ca 1 time, mens en etterkontroll som kun tar seg for merknader fra EU kontrollen vanligvis tar ca 30 minutter. Det er avhengig av mengden og kompleksiteten av merknadene.

Kan jeg ta en etterkontroll hvor jeg ønsker?

Etterkontrollen kan du ta på samme verksted du brukte for å utbedre bilens mangler, eller hos et annet bilverksted, så lenge du passer på at verkstedet er godkjent for å utføre EU kontroller. Åsensenteret Bilverksted som er en del Mekonomen, er godkjent av Statens Vegvesen til å utføre etterkontroll av EU kontroll.

Hva gjøres på en etterkontroll?

 • Gjennomgang av anmerkningene fra EU kontrollen
 • Vi sender inn dokumentasjon om utført kontroll til Statens Vegvesen.
Aslak EvangAslak Evang
10:42 31 Jul 23
Kjappe, billige og flinke! Bonus at du kan drikke kaffe og se bekymret på mekanikerene som jobber med bilen fin gjennom vindu fra butikken.
Odd JohannesenOdd Johannesen
09:35 30 May 23
Et verksted du kan stole på
Rolf AndaRolf Anda
17:49 21 Mar 23
Sjekket hvile type vinduvisker og monterte de nye.😯😊
Liljana GlavakLiljana Glavak
21:03 05 Jan 23
ToreTore
17:27 28 Dec 22
Rolf HetlandRolf Hetland
19:38 19 Mar 22
Grei plass for bilrelaterte ting.Ligger også greit til når du har en handlerunde… 😉😄
js_loader

Bestill EU kontroll hos oss